Festival

The xx till Øyafestivalen

Publicerad: 5 januari 2017 av Rikard Berg

Allt mer talar för en spelning på Way Out West.

Om en vecka är The xx tillbaka med sitt tredje album I See You, som släpps den 13 januari. Den efterföljande turnén inleder de i Sverige den 8 februari när de intar Hovet i Stockholm. Två dagar senare är det dags för Forum i Köpenhamn och detta är de enda svenska och danska datumen hittills.

För Finland och Norges del ser det lite annorlunda ut – de har inget stopp på den inledande delen av turnén, utan i stället i slutskedet av den. Sedan tidigare är det klart att trion kommer till finska Flow Festival, som pågår 11-13 augusti i Helsingfors, alltså samma helg som Way Out West. I dag går även norska Øyafestivalen ut med artisterna för en avslutningsspelning på torsdagen den 10 augusti.

Det innebär att åtminstone ett ledigt datum finns kvar för ett besök på Way Out West. Ifall de är bokade så lär de sannolikt släppas efter spelningen på Hovet den 8 februari, eller när biljetterna tagit slut dit.

Øyafestivalen arrangeras 9-12 augusti i Oslo och har hittills en lineup bestående av artister som Lana Del Rey, Mac DeMarco, Angel Olsen, Vince Staples och Car Seat Headrest.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1754 [name] => Øyafestivalen [slug] => oyafestivalen [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1755 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 21 [filter] => raw ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 1021 [name] => The xx [slug] => the-xx [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1022 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 59 [filter] => raw ) )