Nyhet

Woah Dad! signar Punk-Jon (han som alltid spelar på Järntorget och i Brunnsparken)

Publicerad: 6 juli 2017 av David Winsnes

Håkan Hellströms skivbolag plockar upp omskriven talang.

Jon Fredriksson, i allmänt tal Punk-Jon, har signats av skivbolaget Woah Dad!. Det uppger han i en bloggintervju med Göteborg Nonstop och informationen har sedermera också bekräftats av en anonym källa till redaktionen. För alla er som inte vet vem den 14-åriga Punk-Jon är, alltså för alla er som inte på regelbunden basis vistas i Göteborg, handlar det om en yngling som gjort stor succé på stadens gator med sina frenetiska covers av band som Green Day och NOFX. Ett tag spelade han varje dag, men som han tidigare i år uttryckte det för Gaffa i en intervju blev det för mycket: ”Jag hade ingen tid att prata med några fucking vänner alls.”

Punk-Jon berättade då att han skrivit egna låtar, bland annat betitlade King of the Castle och Fuck the Police. Nu verkar det vara dags att spela in.

– Skivbolaget Woah Dad! märkte mig och ville signa mig, så nu är jag signad av dem och ska snart gå in i studion i augusti och spela in ett album, säger han till Göteborg Nonstop.

Woah Dad!, som här påminner om när Barcelona signar en 7-årig brasilianare och flyger över honom till ungdomsakademin, har nu förutom stjärnor som Håkan Hellström, The Sounds och Henrik Berggren även framtidslöftet Punk-Jon, som häromdagen blev utslängd från sitt hem för att ha spelat Black Flag på högsta volym.

– Jag skriver splittrat, utvecklar han för Göteborg Nonstop. En av mina bättre låtar handlar om en av mina vänner som leker alkoholist för han tycker det är coolt. ”He smoked Marlboro Light/ Thinkin he’s super fuckin high/ And now he’s coughing up his lungs/ Talking about how much the room spun”. Det är inte perfekt gjort men jag är ganska nöjd ändå. Allmän observation av det jag stör mig på.

Allmän observation av det vi på Festivalrykten stör oss på: att Punk-Jon inte signades redan som nyfödd. Potentialen är uppenbar och nu har han Sveriges hetaste skivbolag under sina vingar. Spännande tider framöver.

The Swedish Rock And Roll growth are stable! This kid was filmed at Järntorget in Gothenburg two days ago! Thank you @nikkson for the clip! ✖️

Opslået af Dregen på 28. februar 2017